PAUKŠČIAI GRĮŽTA NAMO

PAUKŠČIAI GRĮŽTA NAMO

    Kovo 10-ąją Lietuvoje nuo seno švenčiamas sparnuočių sugrįžimas. Ši diena vadinama Keturiasdešimties paukščių diena. Šiai dienai ir šiai progai nuo seniausių laikų lietuvių tauta yra sukūrusi įvairiausių dainų ir žaidimų, kad 40-ties paukščių diena būtų išskirtinai paminėta, pagarbinti parskridę paukščiai, kad žmonės, ypač vaikai, gerbtų ir mylėtų, pažintų ir neskriaustų sparnuočių.

pauks2

  O Trakų suaugusiųjų mokymo centro socialinių įgūdžių klasėse šių metų kovo mėnesio pradžioje buvo vykdomas  etikos, technologijų ir biologijos  integruotas projektas ,,Paukščiai grįžta namo“. Jo sumanytojos – biologijos mokytoja  D. Kosovskienė ir etikos, technologijų mokytoja D. Šumskienė.

pauks3

Šio projekto tikslas – susieti ugdymą su realaus pasaulio pažinimu, aktualiais asmeninio ir socialinio gyvenimo klausimais, būtinais sėkmingai integracijai į visuomenę. Vykdydami projektą mokiniai dalyvavo įvairiose veiklose: gamino stilizuotus paukščius, juos ,,tupdė“  į medį (gražiausi darbeliai nusiųsti į respublikinį konkursą), rungėsi viktorinoje ,,Atpažink paukštį“, pateikė nuotraukų konkursui ,,Paukščio portretas“.

pauks4

Projekto metu mokiniai pagilino žinias apie paukščių žiemojimą, lesinimą, lesyklų bei inkilų gaminimą, prisiminė ir aptarė  lietuvių papročius ir tradicijas.