Aplink Lietuvą per 30 dienų

Aplink Lietuvą per 30 dienų

    Pamokoms ir toliau vykstant namuose, š. m. kovo 1 – 30 dienomis Trakų suaugusiųjų mokymo centro socialinių įgūdžių ugdymo ir jaunimo klasių mokiniai kartu su Centro bendruomenę, padedant sveikos gyvensenos, fizinio aktyvumo mokytojai Angelei Urbanavičienei ir biologijos mokytojai Dianai Kosovsienei, atsisiuntė programėlę #walk15 ir dalyvavo iššūkyje ,,Aplink Lietuvą per 30 dienų“ kur turėjome nueiti 2500000 žingsnių. Ši priemonė skatino rinkti žingsnius ir puoselėti vaikščiojimo kultūrą, priimti iššūkius. Smagiai tarpusavyje besivaržydami mokiniai stengėsi įveikti rekomenduojamą dienos žingsnių skaičių.
    Ėjimas nuostabus tuo, kad tinka absoliučiai visiems, nepaisant amžiaus, lyties ar gyvenimo būdo. Todėl šiame iššūkyje dalyvauja maži ir dideli. Juk tyras oras, noras aplenkti, įveikti, leidžia pamiršti kasdienius rūpesčius ir stresą. Tai puikus impulsas ir paskatinimas judėti.
    Mobiliojoje lietuvių kūrėjų programėlėje „#walk15“ įdiegta speciali funkcija, kurioje buvo galima stebėti visos klasės aktyvumą. Per dieną nueitų žingsnių skaičių fiksavo, sumavo ir lyderių lentelėje išskirstė mobiliosios programėlės algoritmas. Kas kartą prisijungęs mokinys ar iššūkyje kartu dalyvavęs mokytojas galėjo matyti savo ir kitų mokinių surinktų žingsnių skaičių bei poziciją bendroje klasės lentelėje.
    Ir būdami namuose galėjome atlikti daug įdomių, bendrų veiklų. Šis iššūkis skatino ne tik vaikų fizinį aktyvumą, bet ir padėjo klasės draugams kartu siekti bendro tikslo. Tai buvo ir žaisminga pramoga, ir sveikatai naudingas užsiėmimas. Be to, mokiniams norėjome priminti, kad judėjimas yra labai svarbus smegenų veiklai, tai prisideda prie mokymosi rezultatų gerinimo.
Tikslą pasiekėme ir dar daugiau.
    Po iššūkio visi aktyviai dalyvavę mokiniai buvo apdovanoti padėkomis, o prizinių vietų mokiniai ir padėkos dovanėlėmis. Na, o bendruomenei tariame dideli ačiū prisijungus prie iššūkio.

Angelė Urbanavičienė, sveikos gyvensenos ir fizinio aktyvumo mokytoja.